Nehoda dvou dodávek a dvou kamionů uzavřela I/50. Pro jednoho ze zraněných přiletěl vrtulník

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Vážná dopravní nehoda už podruhé v týdnu zcela uzavřela hlavní tah na Slovensko. Tentokrát došlo ke srážce dvou dodávek a dvou kamionů. Kromě několika zraněných si havárie vyžádala i škodu 1,2 milionu korun.

K nehodě došlo dnes dopoledne před jedenáctou hodinou v úseku od Uherského Brodu směrem na Bánov. „Sedmapadesátiletý řidič nákladního auta značky Ford jel od Bánova a prozatím z doposud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem značky VW Multivan. Po střetu byl volkswagen odhozen do protisměru na kamion. Následně ford ještě narazil do nákladního vozidla značky Mann, které jelo směrem na Bánov,“ popsala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zranění účastníci nehody skončili v péči záchranářů. „Hasiči s pomocí několika sad hydraulických vyprošťovacích zařízení vyprostili celkem tři osoby, které zůstaly zaklíněné v dodávkách. Na místo byl povolán i vrtulník, který transportoval do krajské nemocnice ve Zlíně vážně zraněného řidiče modré dodávky. Další dva zraněné z bílého vozidla převezly sanitní vozy do zdravotnického zařízení. Ostatní zranění byli ošetřeni na místě nehody,“ přiblížil mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Kvůli vyšetřování a odklízení následků nehody je silnice zcela uzavřena. Objízdné trasy vedou přes Bojkovice a Komňu nebo Nivnici a Suchou Loz.

Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK