Vodovod a kanalizace v Útěchovské se dočkají rekonstrukce

BRNO – Brněnští radní vybrali stavební firmu, která provede rekonstrukci vodovodu a kanalizace na Útěchovské. Rozsáhlé práce dostala na starosti firma Skanska za cenu 49,5 milionu korun.

„Kanalizace a vodovod v Útěchovské je nevyhovující. To bychom chtěli dostavbou a rekonstrukcí zlepšit. Na práce, které nyní v ulici chystáme, pak bude moci navázat výstavba kanalizace v dalších blízkých ulicích. Stavební práce v Útěchovské by měly začít letos v říjnu a na jejich dokončení má zhotovitel 37 týdnů,“ řekla primátorka Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V projektu se počítá s výstavbou 468 metrů dešťové a splaškové kanalizace mezi křížením s Dohnalovou a ulicí Na Kovárně. Vodovod bude zrekonstruovaný v délce 448 metrů. Dojde k pracím na kanalizačních a vodovodních přípojkách v celkové délce přes 500 metrů. Po dokončení firma upraví povrch komunikace nad rýhou kanalizace. V současné době se zpracovává projekt na kompletní rekonstrukci komunikace v celé šíři.