Devět hasičských jednotek likvidovalo požár lesa, zapotřebí bylo také vrtulníku

NÁCHODSKO – Tento čtvrtek došlo u Božanova na Broumovsku k požáru lesa mezi skalami, v prudkém stoupání a těžko přístupném terénu. Na místo přispěchali krátce před třetí hodinou odpolední jak české, tak polské hasičské jednotky. V horkém počasí bojovaly s plameny ohně několik hodin.

Plocha požáru byla zhruba 20×30 m.  „Velitel zásahu povolal na pomoc vrtulník Letecké služby Policie ČR s bambivakem pro letecké hašení. Zároveň museli hasiči dostat do míst zahoření mezi skály dopravní vedení. Před 18. hodinou byl požár lokalizován. Zásah jsme ve večerních hodinách ukončili, ráno požářiště zkontrolujeme, jestli nedochází ke skrytému šíření i mezi skalními průrvami. Pravděpodobně bude událost beze škody,“ komentuje událost mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Požár se nacházel v blízkosti česko-polské hranice. Plnění bambivaku zajišťovaly jednotky na české straně. Polští hasiči pomáhali oheň hasit a plnit vrtulník. Na místě zasahovali profesionální hasiči Broumov a dobrovolní hasiči Božanov, Broumov, Meziměstí, Teplice nad Metují, čtyři jednotky hasičů z Polska.