Nejdřív sháněl dceru. Nebyla doma, tak prodal falešná eura 75leté matce!

MLADÁ BOLESLAV – K podvodu a okradení starší ženy o úspory došlo už 23. května 2022 kolem 9. hodiny ranní v ulici Václavkova v Mladé Boleslavi. Policie po pachateli stále ještě pátrá a obrací se na veřejnost o pomoc.

Onen den neznámý muž zazvonil na zvonek u bytu. „Je dcera doma?“ zeptal se nic zlého netušící 75leté ženy. Nebyla. A tak se pod smyšlenou legendou, že je s ní domluvený, a nese jí 200 euro na prodej, peníze vylákal ze seniorky.

Když si druhý den žena bankovky pozorněji prohlédla, zjistila, že se s největší pravděpodobností jedná o padělky. Celou událost proto nahlásila policistům.

Policii se podařilo získat kamerové záznamy z okolí, kde je podezřelý muž zachycen. Prozatím se ale nepodařilo, totožnost podvodníka zjistit.

Muž je asi 175-180 cm vysoký, střední postavy. Na sobě měl modré džíny a modrou košili. Byl oholený, měl nasazené dioptrické brýle a mluvil česky bez přízvuku.

Pokud muže na fotografiích poznáváte, nebo o něm máte jakékoliv informace, policie žádá o kontakt na lince 158 nebo můžete zavolat přímo středočeským kriminalistům na číslo 974 861 581.

V případě dopadení a prokázání viny ze spáchání přečinu padělání a pozměnění peněz hrozí pachateli až 8 let odnětí svobody.

Foto: Policie ČR