Písek se zahalí do jazzového hávu!

PÍSEK – Nejen kvalitní hudbu, mezinárodní interprety a neobyčejný hudební zážitek pro vás chystá jazzový festival Jazz in Písek. Jeho součástí totiž bude i putovní výstava Jazz World Photo, tak si ho nenechte ujít. Pokud patříte mezi jazzové fajnšmekry, pak se těšte na svůj svátek.

Jedním z hostů bude totiž kytarista a skladatel z Jeruzaléma Elon Turgeman, který je považován za jednoho z nejlepších izraelských kytaristů. Zaposloucháte se i do hudby mezinárodní kapely B/Y Organism.  K vytváření nezapomenutelných hudebních textur a silných rytmů používá klavír, varhany, kytary, duduku i balalajky. Inspirováni world music, americanou, ambientem a bluesovou a jazzovou tradicí jsou průkopníky nové syntézy žánru a zvuku ve formátu varhanního tria. Ptáte se na zástupce české hudební scény? Samozřejmě nebudou chybět! Za všechny můžeme jmenovat zpěvačku, která je nepřesně titulována jako česká královna jazzu, avšak zaškatulkovat se nedá. Jana Koubková vám předvede, že je zběhlá  v umění improvizace, přirozeně swinguje a nebojí se ani citací evropské klasiky.

Je libo neobyčejný hudební zážitek nejrozmanitějších jazzových stylů? Mezinárodní hudební festival Jazz in Písek začíná 5. srpna v Palackého sadech v Písku od 16.30 hodin. Součástí festivalu bude i putovní výstava Jazz World Photo.