První den Sázavafestu proběhl bez komplikací. Policie areál monitoruje speciálním vozidlem

KRAJ VYSOČINA – Během čtyřdenního festivalu Sázavafest, který odstartoval ve čtvrtek ve Světlé nad Sázavou, budou policisté v místě dohlížet na pořádek a dopravu. K tomu jim pomůže speciální vozidlo se záznamovou technikou, které nepřetržitě monitoruje stanové městečko i parkovací plochy.

Hudební festival Sázavafest se koná ve dnech 21. – 24. července, psali jsme o tom zde. První den bylo ve stanovém městečku postaveno zhruba 350 stanů a na určených plochách zaparkováno 500 vozidel. Zároveň byl zcela obsazen VIP kemp.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Festival se zatím obešel bez větších problémů, policisté pouze zaznamenali možný podvod při prodeji vstupenek a jednomu řidiči kvůli alkoholu zadrželi řidičský průkaz.

Vstupenky, které zakoupily dvě ženy od muže přes facebook, při vstupu do areálu nefungovaly. Během večera vrátil prodávající jedné z žen peníze zpět, druhý případ policisté řeší pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.

Policie prostor monitoruje ve dne v noci

Ke sledování dění v areálu mají policisté od prvního dne k dispozici speciální monitorovací vozidlo. „Monitorovací a záznamová technika, kterou je vozidlo vybaveno, nám umožní sledovat situaci zejména ve stanovém městečku, ale také na místech, která jsou určena pro parkování účastníků festivalu. Jde o preventivní opatření, které směřuje k zamezení páchání zejména majetkové trestné činnosti,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Vzhledem k velkému počtu návštěvníků v pátek a o víkendu upozorňují policisté na dodržování všech pravidel při vstupu. „Důležité je zejména vědět, které předměty nelze do areálu vnášet,“ doplnila mluvčí.

Mimořádnou pozornost by návštěvníci měli věnovat i svým vozidlům. „Když lidé zaparkují vozidlo a opustí je, měli by auto řádně uzamknout a nenechávat uvnitř na sedadlech žádné cenné věci, které by mohly přilákat pozornost zlodějů. Stejnou pozornost by měli lidé věnovat také všem svým osobním věcem – osobním dokladům, mobilním telefonům, kabelkám nebo batohům,“ dodala Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR