Tropická sobota přinese velmi silné bouřky, varují meteorologové

ZLÍNSKÝ KRAJ – Po dnech extrémních veder by do kraje konečně mohlo přijít ochlazení. Tropické třicítky ukončí silné bouřky, před kterými dnes meteorologové vydali výstrahu. Doprovázet je může i prudký déšť a vítr.

V sobotu odpoledne se rtuť teploměru bude stále držet vysoko, naměřit můžeme i 34 °C. Počasí se však začne velmi rychle měnit, už v poledne totiž vejde v platnost výstraha před bouřkami, která potrvá až do deváté hodiny večer. „V sobotu odpoledne a večer se mohou ojediněle vyskytnout silné bouřky doprovázené srážkovými úhrny kolem 30 milimetrů, nárazy větru kolem 20 metrů za sekundu nebo kroupami,“ stojí ve vydaném varování.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Přívalový déšť může rychle rozvodnit malé toky a zatopit podchody a sklepy. Vítr může lámat větve stromů a způsobit komplikace v dopravě. Na pozoru by se měli mít taky řidiči, v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.