VIDEO: Seniorka ležela dva dny bez pomoci ve svém bytě

BRNO – Dva dny hrůzy bez jídla a vody si prožila sedmasedmdesátiletá žena z Lesné, která upadla ve svém bytě a nemohla vstát. Strážníci, kteří ji přišli zachraňovat, se k ní museli slanit z vyššího patra.

Obyvatelé panelového domu si všimli, že si jejich sousedka pár dní nevyzvedla oběd. Když nereagovala na zvonění a klepání, ani na telefonní hovor, obrátili se na tísňovou linku. Strážníci se pokusili otevřít dveře, ty však byly zamčené. Jeden z nich poté uslyšel slabý hlas seniorky, která si stěžovala, že se nemůže hýbat.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Kolegové z pořádkové jednotky, kteří jsou na podobné situace velmi dobře připraveni, si tedy okamžitě nachystali speciální lana a další vybavení potřebné ke slanění, a ke starší ženě se spustili z vyšších pater. Už zakrátko pomocí planžety otevírali její balkónové dveře a vstupovali do bytu,“ informuje tisková mluvčí Markéta Skřivánková.

Seniorka si stěžovala na bolest nohou a zad a dodala, že tu tak leží již dva dny. Hlídka jí poskytla první pomoc a přivolala sanitku. Strážníci se ujistili, že jsou vypnuté všechny spotřebiče, zamkli byt a předali klíče jeho majitelce, kterou zdravotníci po prvotním ošetření převezli do nemocnice.