Rekonstrukce mostu u Radňovic jde do finále, semafory už jen pár dní

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – U Radňovic na Žďársku dokončují silničáři opravu mostu. Závěrečné práce, které probíhají v těchto dnech, by měly být do konce týdne hotovy.

Rekonstrukce mostu na silnici I/19 mezi Novým Městem na Moravě a Žďárem nad Sázavou začala na jaře letošního roku a byla naplánována na čtyři měsíce. Termín jejího dokončení se nyní přiblížil. „Minulý týden stavaři na mostě položili nové vozovkové souvrství, provedli zálivku spár, obnovili vodorovné dopravní značení, zpevnili krajnici a instalovali nová svodidla,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Podél křídel mostu dělníci již osadili silniční obruby a začalo dláždění svahu kamenem do betonu. Souběžně probíhá dláždění odvodňovacích skluzů a koryta potoka pod mostem.

Ještě do konce týdne musí řidiči počítat s kyvadlově řízenou dopravou. O jejím ukončení rozhodnou výsledky kontrolního dne, pokud bude vše v pořádku, provoz bude od příštího týdne plně obnoven.

Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR