Silně opilý řidič zranil při couvání seniora, hned nato z místa ujel

TŘEBÍČ – Přemíra alkoholu stála za nehodou, kterou způsobil v pátek na Třebíčsku jednasedmdesátiletý řidič. Když se pokoušel vycouvat, zranil muže sedícího na lavičce. Po nehodě ujel, zraněného muže převezli záchranáři do nemocnice.

Nehoda se stala v pátek 22. července krátce po sedmnácté hodině před vlakovým nádražím v obci Bransouze na Třebíčsku. „Řidič se svým osobním vozidlem Škoda Felicie při couvání z parkovacího místa nezvládl řízení a narazil levou zadní části svého vozidla do dřevěné lavičky, na které v tu dobu seděl muž,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Třiasedmdesátiletého muže odvezla záchranná služba se zraněním nohy do nemocnice. Řidič daleko nedojel, policisté ho krátce poté vypátrali a hned jim musel dýchnout. „Provedená dechová zkouška vykázala hodnotu 2,95 promile alkoholu. Opakované dechové zkoušky byly také pozitivní s naměřenými hodnotami 3,26 a 3,40 promile alkoholu,“ doplnila mluvčí.

Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, následně absolvoval v nemocnici i odběr krve. Poškozením lavičky vznikla škoda ve výši 5 tisíc korun. „Okolnosti celé události jsou předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Třebíč,“ dodala Dana Čírtková.