Řidič osobního auta přehlédl motorkáře. U nehody zasahoval vrtulník

TŘEBÍČ – Vážná dopravní nehoda se stala v neděli odpoledne v Želetavě na Třebíčsku. Řidič Fordu srazil na křižovatce motocyklistu a ten musel být letecky transportován do nemocnice. V nemocnici skončil i řidič auta.

Oznámení o nehodě, k níž došlo na čtyřramenné křižovatce se silnicí III. třídy v obci Želetava, obdrželi policisté v neděli 24. července před půl pátou odpoledne. Sedmdesátiletý řidič vozidla Ford Fusion přijížděl po vedlejší silnici od Šašovic, zatímco čtyřiačtyřicetiletý motocyklista jel po hlavní silnici směrem k obci Horky. Řidič Fordu nedal projíždějícímu motorkáři přednost.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Při střetu osobního vozidla a motocyklisty došlo ke zranění řidiče vozidla, který byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Třebíči, dále došlo ke zranění řidiče motocyklu, který byl z místa dopravní nehody transportován vrtulníkem do nemocnice v Brně,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Dechové zkoušky řidičů byly negativní. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 280 tisíc korun. Policisté nehodu řeší pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.