V rozmezí dvou hodin byl dvakrát načapán opilý za volantem

TRUTNOVSKO – Uplynulý pátek zůstane jistě dlouho v paměti osmačtyřicetiletému muži, kterého požití alkoholu nijak neodradilo od toho, aby se dvakrát posadil za volant osobního auta. Za jeho počínání mu nyní hrozí tučná pokuta, zákaz řízení, nebo až rok za mřížemi.

„Trutnovští policisté v pátek půl hodiny před půlnocí v ulici Pražská v Trutnově zastavili ke kontrole řidiče osobního vozidla, který na sebe upoutal pozornost vjetím do zákazu vjezdu, kde vjel do výkopu,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž kromě osvědčení o registraci vozidla neměl žádné jiné doklady, provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu ukázala pozitivní výsledek 4,1 promile. Policisté muži zakázali další jízdu, v tu chvíli se jevilo, že je vše vyřešeno, ale opak byl pravdou. O necelé dvě hodiny později ho hlídka městské policie přistihla v té samé ulici zhruba o 10 m dále od první kontroly opět za volantem. Tentokrát nadýchal 3,3 promile. Aby již nemohl z místa odjet, strážníci mu na auto nasadili botičku.