Olomouc po roce znovu ovládnou vášnivé rytmy

OLOMOUC – Již zítra proběhne zahájení festivalu COLORES Olomouc, který se v Olomouci stal již tradicí. Vášnivé rytmy pak budou ve městě znít až do neděle 31. července. Kromě temperamentních tónů se můžete těšit také na španělskou gastronomii, promítání v letním kině, koncert latinskoamerické hudební formace či kytarový recitál. Pokud se chcete zapojit aktivně, jsou pro vás připraveny kurzy flamenca pro různé úrovně tanečníků. 

Vše vypukne zítra 28. července v 18 hodin ve vinotéce OpenWine Garden v Olomouci na ulici Na Střelnici (naproti hotelu NH Collection Olomouc Congress). Čeká Vás úžasná paella, kterou přímo před Vámi připraví španělský kuchař Enrique, ochutnáte skvělá, nejen španělská vína, která Vám odprezentuje majitel baru Jorge a poslechnete si dobrou muziku v podání kytaristy Morenita de Triana. Jelikož je počet míst omezený, pořadatelé doporučují si předem rezervovat místo na telefonu 727 990 586. Vstup je zdarma. 

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Galavečer flamenca se uskuteční v pátek 29. července v krásném prostředí Horního náměstí v Olomouci od 20:30 hodin pro všechny zdarma. Počet míst k sezení bude omezený a místa si nebude možné předem rezervovat. Pořadatelé doporučují, aby ti, kteří budou chtít na koncertě sedět, přišli raději dříve. Vlastní židlička nebo lehátko jsou vítány. Přímo na náměstí bude připravovat originální paellu španělský kuchař Enrique García Tejada. O nápoje se postará Jorge Atisha, majitel Open Wine Latino Baru. Hvězdou letošního Galavečera bude Ballet Flamenco Espaňol. Tento taneční projekt je sestavený z tanečních sólistů z nejlepších flamencových formací z celého světa. V České republice se tímto představí poprvé.

V Galerii Telegraph na Jungmannově ulici číslo 3 v Olomouci (blízko výškové budovy RCO) začne ve 21 hodin promítání melodramatického příběhu jazzového hudebníka Chica a zpěvačky Rity. Vstupné je 130 korun, více informací zjistíte ZDE.

Noc plnou flamenca zažijete v sobotu 30. července na Horním náměstí v Olomouci. Program začíná v 19 hodin, vstup je zdarma. Ve 20:30 hodin zde začne koncert hudební formace Los del Barrio. Ve svém bohatém repertoáru má svoji vlastní tvorbu, stejně jako úpravy kubánské lidové hudby, vycházející z kubánských stylů Son, La Timba a Música Urbana. Oba kubánští zpěváci José Sarmiñon a Sanly Carrión mají za sebou úspěšnou hudební kariéru .Formaci Los del Barrio doplňují Eduardo Vielma a Carlos Rodriguez z Venezuely a uruguyajský basista Andrés Ibarburu.

V neděli 31. července v 18 hodin v galerii Telegraph na Jungmannově ulici 3 (blízko výškové budovyvRCO) si můžete zdarma užít kytarový recitál Petra Víta. Jeho kytara plynule proplouvá na vlnách hudby mezi Iberským poloostrovem a Jižní Amerikou. Součástí večera bude také výstava fotografií Petra Víta, které pořídil na svých cestách Kolumbií. Můžete se těšit také na skvělou gastronomii.

Kurz flamenca s Virginií Delgado 

Kdo se chce zapojit aktivněji, jsou pro něho v pátek 29. a v sobotu 30. července v Centru pohybu v Sokolské ulici 7 v Olomouci připraveny kurzy flamenca s Virginií Delgado pro různé úrovně tanečníků. 

V pátek 29. července 17:00 – 18:30 hodin Flamencová technika (různé úrovně)
V sobotu 30. července 9:00 až 11:30 hodin (mírně a středně pokročilí) Pataitas por tangos
V sobotu 30. července 11:45 až 13:15 hodin (středně pokročilí a pokročilí) Solea por bulerias

Cena všech kurzů je 650 korun.  Přihlášky a iinformace Petra Pšenicová telefon: 777 030 990, nebo petra@airesdelsur.cz