Strážníci nacházejí napříč městem injekční stříkačky, výjimkou nejsou také dětská hřiště

HRADEC KRÁLOVÉ – Hlídky městské policie se při svých denních a nočních kontrolách zaměřují na kontrolu míst, kde v minulosti nalezli injekční materiál. V jejich hledáčku jsou mimo jiné kontroly dětských hřišť a pískovišť. Právě díky tomu není dosud evidováno žádné zranění dětí.

„K tomu přispívá i koncepční výuka a preventivní programy pro děti, pořádané oddělením prevence kriminality. Za loňský rok bylo nalezeno a předáno k likvidaci 1186 stříkaček. Od letošního ledna evidujeme zatím 751 kusů,“ říká mluvčí městských policistů Simona Pacltová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníci doporučují:

V případě nálezu injekčního materiálu okamžitě kontaktujte tísňovou linku 156. V žádném případě se nedotýkejte ani ho nezahazujte do odpadkového koše! Zabraňte ostatním v jakékoli manipulaci s tímto infekčním materiálem. Strážníci, vybaveni bezpečnostními pomůckami, přijedou na místo, stříkačku i s jehlou bezpečně umístí do speciálního kontejneru a převezou k odborné likvidaci.