VIDEO: Přesednutí nepomohlo. Zfetovaný mladík hodonínským policistům tvrdil, že neřídil

HODONÍN – Hned s několika báchorkami vyrukoval na hlídku hodonínských policistů osmnáctiletý mladík, kterého zastavili k silniční kontrole v obci Lužice.

Mladíka hodonínští policisté moc dobře znali. Řídil malý osobní automobil Fiat. Po zastavení vozidla k silniční kontrole se mladík rychle přesunul na sedadlo spolujezdce a policistům se snažil namluvit, že za volantem nebyl. S tímto výmyslem ale neuspěl a nakonec se k řízení přiznal. Když ho hlídka vyzvala k testu na přítomnost drog, tvrdil, že je už dávno neužívá a že se léčí na speciálním pracovišti Psychiatrické nemocnice v Opavě. „Výsledek testu ale ukázal, že pravdu nemluví. Mladík pod vlivem pervitinu navíc nikdy nevlastnil řidičský průkaz a zastavené vozidlo bylo v žalostném technickém stavu. Především mělo opotřebované přední pneumatiky. Muž musí nyní počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky,“ vysvětlil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.