Dálkovému autobusu z Bratislavy chyběla pneumatika. Řidič to neřešil

BRNO – Dálniční policisté z Chrlic nechtěli při své službě uvěřit vlastním očím. Nedaleko hlavního nádraží v Brně minul jejich vůz dálkový autobus, kterému na zadním pravém kole chyběla pneumatika.

Když policisté zastavili dálkový autobus z Bratislavy, nestačili se divit. Autobus byl plný cestujících. S řidičem policisté provedli dechovou zkoušku, výsledek testu byl negativní. Jak uvedl policejní mluvčí David Chaloupka, zastavený autobus měl sice tři nápravy, chybějící pneumatika však přímo ohrožovala bezpečnost jízdy vozidla. Policisté proto zakázali šoférovi další jízdu a zadrželi mu osvědčení o registraci vozidla. Cestující si tak museli počkat, než jim dopravce přistavil náhradní autobus. „Od podobných pokusů dojet bez jednoho kola nebo bez pneumatiky důrazně odrazujeme. Jedná se totiž o vážnou závadu, se kterou není možné jezdit. Přestupek policisté oznamují správnímu orgánu k projednání,“ doplnil Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.