Hasiči z Olomouckého kraje vyrazili na pomoc s likvidací lesního požáru do Hřenska

PROSTĚJOV/HŘENSKO – Operační středisko Hasičského záchranného sboru (HZS) Olomouckého kraje přijalo včera krátce po 20. hodině požadavek na vyslání oddílu hasičů s technikou. Na stanici v Prostějově ihned proběhla příprava oddílu (odřadu) a chvíli po 22. hodině vyrazili na místo určení. 

Včera krátce po 20. hodině přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje od Národního operačního a informačního střediska (NOPIS) požadavek na vyslání odřadu hasičů s technikou, konkrétně s velkokapacitním čerpadlem HSF (HydroSub), známé také pod zkratkou dodavatele SOMATI, včetně příslušenství a hadicového vedení v délce 2 kilometrů. Tato technika je převážena pomocí kontejnerového nosiče s přívěsem. “Požadavku ze strany Národního operačního a informačního středisko (NOPIS) jsme ihned vyhověli a na stanici v Prostějově proběhla v několika následných desítkách minut kontrola techniky, svolání a posílení sloužící směny, rovněž příprava odřadu. K místu události tak chvíli po 22 hodině vyrazila posádka zmiňovaného velkokapacitního čerpadla s velitelským vozidlem,” uvedl mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hasiči z Olomouckého kraje, tedy odřad s velkokapacitním čerpadlem, dorazili dnes krátce před pátou hodinou ranní na místo setkání. V 7:00 hodin proběhla porada a nyní již hasiči pomáhají na určeném úseku. Podle informací na Twitteru vytvořili zálohu pro případ poruchy nasazeného vedení dálkové dopravy hasební vody na místo určení. “Aktuálně posilujeme kolegy z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje doplněním pro prodloužení hadicového vedení v dálkové dopravě hasební vody. Naše čerpadlo je nyní zálohou pro případ poruchy nasazených,” napsali dnes dopoledne hasiči na Twitteru. 

Odřad HZS Olomouckého kraje dorazil na místo setkání krátce před pátou hodinou ranní
Hasiči z Olomouckého kraje již pomáhají na místě