Na beach volejbal do Jihlavy? Kvůli Mistrovství ČR vznikne na Masarykově náměstí nové hřiště

JIHLAVA – Hřiště na pétanque, které si návštěvníci Masarykova náměstí v Jihlavě tolik oblíbili, bude za týden minulostí. Na jeho místě postaví město hřiště na beach volejbal, aby se zde v srpnu mohlo konat Mistrovství ČR.

Ještě příští týden si mohou zájemci chodit na náměstí zahrát pétanque, o víkendu 6. a 7. srpna to už ale bude jinak. „Hostit Mistrovství ČR v beach volejbale je pro Jihlavu obrovská pocta. A zaslouží si, aby prostor, kde se bude konat, byl v samém centru. Proto necháme hřiště pro tuto příležitost vybudovat právě na Masarykově náměstí,“ vysvětlil náměstek primátorky Petr Ryška.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Jako pořadatel celostátních turnajů Českého poháru mládeže i dospělých v beach volejbalu má Jihlava s pořádáním podobných akcí dlouholetou zkušenost. „Pořadatelství bylo městu uděleno na základě dobře zajištěných akcí na Vodním ráji,“ podotkl předseda pořádající organizace Beachvolley Sport Zdeněk Mandl.

Plážový volejbal si budou moci na Masarykově náměstí zahrát i zájemci z řad veřejnosti. A to od pondělí 15. do středy 17. srpna a mezi turnaji opět od pondělí do středy. Vstup na kurty bude zdarma, míč si zájemci zapůjčí v Turistickém informačním centru. Konkrétní hodiny pro veřejnost budou ještě upřesněny.

Zajímavou sportovní akcí bude i turnaj osobností, který se na náměstí uskuteční v pondělí 22. srpna od 15 hodin. Proti sobě se utkají týmy města Jihlavy, Kraje Vysočina, HC Dukla a FC Vysočina.