Nepřehlédněte informace o aktuálních změnách v dopravě

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Dejte pozor na výluku Brno – Blansko! V Brně na Mendlově náměstí čekejte o víkendu změny a od pondělka už tramvaje 1, 5, 6 pojedou po předprázninových trasách. Obyvatelé Želešic a okolí se musí nachystat na další změny v provozu.

Začíná druhá etapa omezení vlaků mezi Blanskem a Rájcem-Jestřebí. Od 1. 8. nepřetržitě do 10. 8. do 16:00 hodin z důvodu stavebních prací při budování podchodu na trati Blansko -Rájec-Jestřebí budou linky xS2B a xS2K prodlouženy až do Rájce-Jestřebí. V Brně pokračují opravy železniční trati v úseku Hlavní nádraží – Židenice a některé vlaky pojedou přes Dolní nádraží a některé vlaky S3 nepojedou o víkendu do Kuřimi. Ve více obcích pořádají tradiční hody a oslavy a v rámci toho přesouvají zastávky. V Lukovanech budují kanalizaci a proto některé zastávky tam nebudou obsluhovány. Od 1. 8. do 30. 9. pokračuje další etapou výluka v Želešicích. Všechny spoje linky 510 jedou obousměrně mezi Modřicemi a Želešicemi objízdnou trasou přes areál CTP Modřice a účelovou komunikací spojující CTP s ulicí Šlechtitelskou v Želešicích. Zastávky Želešice, na kopci a Želešice, hostinec budou po dobu výluky přeloženy na objízdnou trasu, zastávka Želešice, u Sulzrů bude obsluhována v přeložené poloze před budovou ZŠ. I nadále zůstává v provozu zastávka Modřice, Evropská. Kvůli prodloužené jízdní době spojů linky 510 dochází k časovým posunům spojů i na linkách 403 a 404.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.