Plameny ohně napáchaly na přístřešku u rodinného domu škodu za 1,5 milionu korun

RYCHNOVSKO – Tento čtvrtek musely k požáru do Sportovní ulice v Týništi nad Orlicí přispěchat čtyři hasičské jednotky, a to krátce před půl druhou v noci. Ihned při příjezdu na místo vyvedli jednoho člověka z domu, aby nebyl ohrožen jeho život.

„Na likvidaci požáru nasadili jednotky vodní proudy a ochlazovali okolí. Krátce před 02:30 byl požár lokalizován, hasiči pak museli demontovat střešní krytinu přístavku, aby mohli dohasit skrytá ohniska. Likvidaci nahlásil velitel zásahu v 03:40 hodin,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Škoda byla po konzultaci s majitelem odhadnuta asi na 1,5 milionu korun. Zásahem jednotek se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 8 milionů korun. K zahoření došlo pravděpodobně kvůli baterii elektrokola. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky Týniště nad Orlicí, Albrechtice nad Orlicí a Třebechovice pod Orebem.