VIDEO: Předčasná sklizeň na Břeclavsku: Při zásahu policisté zadrželi pět pěstitelů marihuany

BŘECLAV – Odhalování pěstíren marihuany je jednou z činností krajského toxi týmu. V pondělí proběhl na několika místech na Břeclavsku zásah, na který se kriminalisté připravovali několik měsíců.

Nejdříve upoutali pozornost kriminalistů tři muži, kteří ve velkém sháněli a distribuovali marihuanu do Polska. Policisté proto začali rozkrývat jejich kontakty a zdroje, kde drogy nakupují. Postupně tak zmapovali čtyři místa, kde byla marihuana pěstována. Při akci policisté zásahové jednotky zadrželi všech čtyři podezřelé Čechy a cizince, který skončil na vazbě. Pěstitelé konopí nebyli žádní amatéři. Pro své rostliny měli vybavené pěstební stany s výbojkami a hnojiva pro rychlý růst. Místo skleníku využívali k pěstování i prázdný krytý bazén. Další rostliny, které so dovnitř nevešly, pěstovali v uzavřených dvorech v květináčích. Během posledních dvou let se jim tak podařilo vyprodukovat a prodat více než 200 kilogramů konopné sušiny. Aktuální prodejní cena marihuany v Polsku je kolem 60 tisíc korun za kilogram, takže mohli získat až 12 milionů korun. „Jen během domovních prohlídek policisté sklidili a zajistili téměř 10 kilogramů marihuany. A nezůstalo jen u drog. V domech se našly také vysoké finanční obnosy 143 tisíc korun a 800 eur. Mimo pěstební vybavení a nástroje na zpracování konopí policisté zajistili i dva vozy Mercedes-Benz  a BMW, kterými dealeři drogy převáželi,“ doplnil policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.