Vystoupení Stinga ve Slavkově: Vyjde to napočtvrté? Z Brna vypraví speciální vlak

VYŠKOV – Slavný zpěvák Sting se chystal vystoupit v zámeckém parku ve Slavkově u Brna už v roce 2019. Dva dny před plánovaným červencovým termínem však kvůli nemoci koncert zrušil, další dva pokusy v následujících letech zhatil covid. Vyjde to tuto neděli?

Stingovi fanoušci jsou plni očekávání, že tuto neděli už to vyjde a sedmdesátiletý anglický hudebník a bývalý frontman skupiny The Police konečně do Slavkova dorazí v rámci svého evropského turné. „Má jít o dynamickou show My Songs se zaměřením na Stingovy nejoblíbenější skladby mapující kariéru sedmnáctinásobného držitele ceny Grammy. Dramaturgie je přizpůsobená prostředí parku, půjde o noblesní záležitost. Program jsme vytvořili pro cílovou skupinu, která má ráda Stinga, aby si ještě před ním užila i další kapely. Takže od 17 hodin vystoupí Lenka Nová & Petr Malásek band a poté Vojtěch Dyk s B-Side Bandem, kdy swingová muzika dokreslí atmosféru večera,“ vysvětlil hudební promotér Aleš Hrbek, který koncert pořádá ve spolupráci s agenturou Live Nation CZ. „Vzhledem k tomu, že vystoupení ve Slavkově navazuje na další koncerty v rámci velkého turné, dodržují se přísná opatření, kam patří i izolace od fanoušků, aby se kvůli covidu neohrozila další vystoupení, protože nikdo už nechce nic odkládat,“ dodal promotér.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidiče ve Slavkově čekají uzavírky a ulice průjezdné pouze jedním směrem. Pořadatelé koncertu proto apelují na účastníky, aby využili speciální vlak, který je odveze z Brna přímo do Slavkova. Nástup je v Králově Poli v 15.35 nebo Židenicích v 15.50. „Podmínkou nákupu jízdenky, která je zpáteční, je vstupenka na koncert. Jízdenky jsou v prodeji na pokladnách Českých drah,“ sdělil za pořadatele Ondřej Pojzl. Kdo se přece jen vydá do Slavkova autem, má několik možností. „Parkování za 50 korun bude možné v Křenovické ulici, dále v areálu za vlakovým nádražím a na parkovišti u firem Lohmann a Auto Bayer,“ vyjmenovala mluvčí města Slavkova Veronika Slámová. Kvůli kapacitě doporučuje využít raději vlak nebo autobus. Přípravy na koncert ve spodní části zámeckého parku jsou v plném proudu už od začátku týdne. Vytvořit stage trvá až pět dnů. Stingovi obdivovatelé budou mít vyhráno,teprve až se v neděli večer před půl devátou na pódiu skutečně objeví. Vedle hudebníkova zdraví musejí doufat rovněž v pěkné počasí.