Hasič z Olomouckého kraje se zranil při likvidaci požáru v Českém Švýcarsku

OLOMOUCKÝ/ÚSTECKÝ KRAJ – Při likvidaci rozsáhlého lesního požáru v Národním parku České Švýcarsko se v neděli 31. července zranil dobrovolný hasič z Olomouckého kraje. V náročném lesním terénu v okolí Hřenska v Ústeckém kraji zasahují dva týmy hasičů z Olomouckého kraje, dnes krátce po půlnoci z Olomouce vyjely na místo další posily. 

Při likvidaci rozsáhlého lesního požáru v Národním parku České Švýcarsko se v neděli 31. července zranil dobrovolný hasič z Olomouckého kraje. Jeho kolegové jej sami dopravili ke speciálnímu záchranářskému modulu Golem, odkud byl převezen k ošetření. Zranění není nikterak vážné. “Při hasebních pracech v těžkém terénu špatně došlápl,” upřesnil mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák na Twitteru.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V Českém Švýcarsku aktivně zasahují dva týmy z Olomouckého kraje, hasební a čerpací. Hasební tým pomáhá na místě s čerpáním hasební vody z řeky Kamenice s velkokapacitním čerpadlem. Dnes krátce po půlnoci z požární stanice v Olomouci vyjel na místo další posilující tým (odřad) z našeho kraje. Mimo profesionálních hasičů vyrazila také dobrovolná jednotka Bělkovice – Lašťany.