Známý recidivista běhal po hodonínském parku s mačetou v ruce. Skončil ve vazbě

BŘECLAV, HODONÍN – V těchto dnech skončil za mřížemi vazební věznice muž, který se pohybuje převáženě na Břeclavsku a Hodonínsku. Zřejmě jde o nenapravitelného recidivistu.

Šestačtyřicetiletý muž se věnuje převážně drobné majetkové trestné činnosti. Minulý týden například odcizil v baru v Břeclavi z volně odložené kabelky peněženku s doklady a asi dvěma stovkami. O pár hodin později vnikl do zaparkovaného auta v ulici Národních Hrdinů a vzal doklady od vozidla a autorádio. Majiteli způsobil škodu asi 1500 korun. Kromě krádeží však tentokrát čelí také obvinění z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. V parku v Hodoníně se dostal do konfliktu s jiným mužem, od kterého dostal dvě facky. O incidentu jsme psali v článku. Podezřelého recidivistu to ovšem rozzuřilo natolik, že z kalhot vytáhl mačetu, zvedl ji nad hlavu a začal muže s výhružkami nahánět. „Opodál naštěstí stála policejní hlídka, která ihned zakročila a za užití donucovacích prostředků výtržníka umravnila. Ve vězení tak v případě odsouzení může tentokrát strávit až dva roky,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.