Řidič nevyrovnal smyk a narazil do stromu. Dechová zkouška naznačila příčinu

TŘEBÍČ – Havárií zakončil včera večer svou jízdu třicetiletý podnapilý řidič na Třebíčsku. Vozidlo dostal do smyku, vyjel ze silnice a vrazil do stromu. Po nehodě skončil v nemocnici.

Dopravní nehoda se stala v úterý 2. srpna před sedmou hodinou večer mezi obcemi Benetice a Budíkovice na Třebíčsku. „Řidič vozidla Peugeot dostal smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat, vyjel do protisměru a dále mimo komunikaci, kde narazil do stromu,“ informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Muž se při nehodě zranil, záchranáři jej převezli k ošetření do nemocnice. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 3,51 promile alkoholu, podobné hodnoty ukázaly i opakované zkoušky. Škoda na vozidle byla odhadnuta na padesát tisíc korun. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, dopravní nehodu šetří,“ dodala mluvčí.