Na hladině jezera v Hranické propasti byl nalezen mrtvý muž

HRANICKO – Hranická propast, ve které byl před pár dny naměřen nový světový rekord co se týká hloubky propasti, se stala osudnou pro prozatím neznámého muže. Jeho tělo bylo nalezeno na hladině jezera v propasti včera dopoledne kolemjdoucím. Po totožnosti mrtvého muže pátrá přerovská policie. 

Nalezené tělo vytáhli z jezera policejní potápěči ve spolupráci s hasiči a za asistence hranického výzkumného týmu Hranický kras.”Na místě bylo tělo neznámé totožnosti mužského pohlaví ohledáno lékařem, který předběžně vyloučil, že by se na jeho smrti podílela další osoba. Za účelem řádného prověření případu byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,” uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Další informace policie neposkytla. Okolnosti případu se dále vyšetřují.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V pondělí 1. srpna zástupci České speleologické společnosti z Hranického krasu společně s dalšími odborníky z Maďarska, Portugalska a Srbska spustili do zatopené propasti speciálního podvodního robota. Ten se ponořil do hloubky 450 metrů a naměřil tak nový světový rekord co se týče hloubky zatopené jeskyně. Dna však speleologové nedosáhli, zastavila je technická omezení robota. 

Obdobný případ neštěstí se v Hranické propasti stal v roce 2018, kdy se z prudkého srázu do propasti zřítil opilý mladý muž. Hasiči ho tenkrát našli již bez známek života.