Oblíbenou zkratku z centra čekají náročné opravy

TRUTNOV – Lidé ji využívají jako zkratku z historického centra k řece či na Malé náměstí, nyní přišel čas na rekonstrukci oblíbené stezky. Schody z pískovce dosloužily, dřevěné zábradlí potřebuje vyměnit.

V současných dnech se pracuje na opravě stezky v Kostelní ulici v Trutnově. Nachází se pod kostelem Narození Panny Marie a spojuje Farskou ulici s Vodní. Její současný stav se radním jevil jako nevyhovující, proto se rozhodli pro výměnu dřevěného zábradlí a zkorodovaných sloupků, opravu chodníků a výměnu pískovcových schodů. Stezka bude po dobu oprav průchozí s určitým omezením, některé dny bude muset být zavřená úplně. Půjde o investici ve výši jednoho milionu korun, práce by měly být hotové do konce srpna. „Stezka je stará už více jak 20 let, tehdy byla obnovena po několika desetiletích, kdy se po ní nesmělo chodit. Já jsem moc rád, že se k rekonstrukci přistoupilo, protože je mezi lidmi velmi oblíbená a používaná. Kostelní stezka má navíc svou zvláštní příjemnou atmosféru,“ dodává místostarosta města Tomáš Hendrych.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.