Policisté vyšetřují zneužití platební karty. Poznáte tohoto muže?

JIHLAVA – Jihlavští kriminalisté pátrají po pachateli krádeže peněženky, který následně zneužil nalezenou platební kartu. Potřebovali by zjistit totožnost muže, kterého zachytila bezpečnostní kamera. Pokud víte, kdo to je, ozvěte se policistům na lince 158.

O svou peněženku přišel její majitel ve čtvrtek 16. června odpoledne, když cestoval po Jihlavě. „Měl v ní uloženou finanční hotovost, platební kartu, doklady a další věci. Následně navíc zjistil, že ještě ten den došlo ke zneužití platební karty, a to při placení za zboží v jihlavské prodejně,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Majiteli peněženky vznikla škoda za téměř dva tisíce korun. Policisté začali případ vyšetřovat pro podezření z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Po vyhodnocení záznamů z kamer se policisté nyní obracejí na veřejnost, aby jim pomohla odhalit totožnost neznámého muže. „Žádáme muže na fotografii, případně občany, kteří ho poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ dodala mluvčí.