Policisté zajistili dalších 13 migrantů na dálnici D2, Břeclavsku a v Hodoníně

BŘECLAV, HODONÍN – Dalších 13 migrantů zajistili během středy policisté, tentokrát v katastru obcí Hrušky, Moravská Nová Ves a také v Hodoníně.

Podle policejního mluvčího Pavla Švába chytili jihomoravští policisté na jižní Moravě 13 migrantů. V úterý se přímo na hraničním přechodě na dálnici D2 podařilo zajistit tři mladé Syřany a zároveň i zadržet převaděče, který je v osobním autě převážel. „Cizinec je podezřelý z přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,“ uvedl Šváb.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Narůstající počty zajištěných běženců zatěžují nejen cizinecké policisty. Podle Švába jich za květen zajistili v rámci kraje 84, následující měsíc 165, v červenci 383. Policisté hlídkují na zelené hranici i na hraničních přechodech. Využívají i technické prostředky: detektor tlukotu srdce, vozidlo s termovizí, spolupracují s leteckou službou (drony, vrtulník). V případě větších záchytů jim se zpracováním jednotlivých případů pomáhají i jiné kraje.