Začala přestavba nejnebezpečnější vsetínské křižovatky

VSETÍN – Slavnostním poklepáním na základní kámen dnes odstartovala přestavba mimoúrovňové křižovatky nad čerpací stanicí Shell ve vsetínské Rokytnici. Projekt za 220 milionů korun bez DPH bude hotový v roce 2024.

Křižovatka představuje velmi nebezpečný úsek, kde často dochází k dopravním nehodám, a to bohužel i s tragickými následky. „Problematické je zejména odbočování vlevo z frekventované silnice I/57. V rámci stavby proto dojde k vybudování dvou nových větví křižovatky silnic I/57 a I/69, díky kterým zmizí nutnost přejíždět přes protisměrný jízdní pruh. Celý úsek bude po přestavbě výrazně bezpečnější a zásadně se zlepší i plynulost dopravy,“ přiblížil generální ředitel ŘSD ČR Radek Mátl.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nové křižovatkové větve budou napojeny na okružní křižovatku, která vznikne na silnici I/69 u polyfunkční budovy Kotovo. Součástí stavby je také výstavba nových autobusových zastávek a úprava místních komunikací, chodníků a parkovacích ploch.

Do konce letošního roku budou probíhat přeložky inženýrských sítí a budování retenční nádrže. To se zatím objede bez dopravního omezení. „Do konce stavební sezony zatím předpokládáme, že bude provoz omezen a řízen semafory pouze po dobu několika dní na podzim. Další dopravní omezení, bez kterého se práce v příštím roce neobejdou, ještě upřesníme a řidičům včas sdělíme,“ doplnil ředitel zlínské správy ŘSD Karel Chudárek.