Na pískovně na Jindřichohradecku utonul muž. Tělo nalezli potápěči

JINDŘICHOHRADECKO – Policisté z obvodního oddělení Suchdol nad Lužnicí vyjížděli včera okolo půl páté hodiny podvečerní k jedné pískovně nedaleko Nové Vsi nad Lužnicí. Měl se zde ve vodě ztratit muž, který si šel zaplavat. Na místo byli povoláni potápěči. Muže se jim podařilo nalézt v několika metrové hloubce až po více jak třech hodinách bez známek života.

O případu informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Ta uvedla, že dle oznamovatele, který událost zavolal na linku 158, se šel jeho pětačtyřicetiletý známý vykoupat a když byl asi 15 metrů od břehu, tak se najednou potopil a již nevyplaval. „K pískovně přijeli kromě hasičů také policejní potápěči ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, aby místo propátrali,“ sdělila Schwarzová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Okolo 20:00 hodiny policejní potápěči muže v několikametrové hloubce nalezli bez známek života. Policisté na místě zjistili, že byl utonulý muž pravděpodobně pod vlivem alkoholu. U zemřelého muže byla nařízena zdravotní pitva.

V souvislosti s touto událostí opětovně upozorňují policisté na riziko užívání alkolholu nebo jiných návykových látek v případě, že se jdete koupat nebo třeba chcete sjíždět řeku na lodích. Alkohol zásadním způsobem ovlivňuje vaše schopnosti a i když můžete být dobrý plavec, pokud jste pod vlivem alkoholu, vystavujete se obrovskému riziku.