Projděte si Hradec od hospody k hospodě i s komentářem!

JINDŘICHŮV HRADEC – Znáte dobře toto jihočeské město? A co místní hospody, ty znáte také? Vydejte se na komentovanou procházku “Od hospody k hospodě”, která vás zavede i na jedno běžně nepřístupné místo. Však jaké by to bylo poznávání historie, kdyby hospody vynechalo, že?

Zajímáte se o historii města nad Vajgarem? Tak to samozřejmě nemůžete hospody vynechat. Spolu s certifikovanými průvodci městem Věrou Kubátovou a Martinem Musilem zavítáte na zajímavá místa ve městě, kde se scházeli naši předci, pili a hodovali, diskutovali o důležitých tématech a zažívali spolu úsměvné i smutné události. Víte, že se v hospodě uskutečnily třeba i námluvy a že tu své místo měli i hospodští povaleči? Inu, časy se příliš nemění, že? Cestou navštívíte i veřejnosti běžně nepřístupný dům u zámeckého pivovaru. Víte, kdo tam žil? Jeden z nejznámějších jindřichohradeckých studentů mladý Bedřich Smetana. Ten měl také k pivu velmi blízko, jeho otec totiž pracoval jako správce černínského pivovaru.

Na komentovanou procházku městem s podtitulem “Od hospody k hospodě” můžete vyrazit 8. srpna v 15 a v 18 hodin. Začíná u Kulturního domu Střelnice.