Konal se tuningový sraz. Policisté při něm rozdali pokuty za 40 tisíc korun

HRADECKO – Uplynulou sobotu se v Hradci Králové na parkovišti Kutnohorské ulici u OC Albert opakovaně uskutečnil sraz zhruba 500 tuningových vozidel. Policisté se při něm zaměřili nejen na plynulost a bezpečnost silničního provozu, ale také na dodržování rychlosti jízdy a další povinnosti.

Součástí akce byla i spanilá, která se uskutečnila za doprovodu policejních hlídek. Trasa jízdy vedla z parkoviště směrem na Lázně Bohdaneč, Rybitví, Pardubice a zpět do královéhradecké metropole. Účastníci projeli město a na parkovištích obchodních domů jako jsou například Makro a Kaufland udělali přehlídku.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Dvě desítky policistů zkontrolovaly během akce 160 vozidel, odhalili celkem 47 různých přestupků v dopravě, za které v příkazním řízení řidičům uložili pokuty za téměř 40 tisíc korun. Tři přestupky, z čehož bylo ve dvou případech zjištění u řidičů ovlivnění omamnými látkami, oznámili správnímu orgánu,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.