Motorkář havaroval v serpentinách na Červenohorské sedlo. Při pádu srazil dva cyklisty

ŠUMPERSKO – Hned tři zraněné si vyžádala včerejší nehoda motorkáře ve stoupání na Červenohorské sedlo na Šumpersku. Motorkář si na poslední chvíli všiml dvou cyklistů jedoucích před sebou a nestačil se jim už bezpečně vyhnout. 

Včera odpoledne havaroval na silnici vedoucí z Koutů nad Desnou na Červenohorské sedlo  na Šumpersku motorkář a srazil přitom dva cyklisty. Sedmačtyřicetiletý řidič s motorkou Yamaha YZF-R6 jel směrem na Červenohorské sedlo. Po projetí zatáčky číslo 12 místo sledování situace v provozu před sebou kontroloval ve zpětném zrcátku situaci za sebou, přičemž najel k pravému okraji vozovky. Když pak pohlédl před sebe, uviděl před motorkou dva cyklisty jedoucí stejným směrem. “Ve snaze vyhnout se jim strhl řízení a se svým strojem upadl na vozovku. Motorka po pádu srazila oba cyklisty,” popsala nehodu policejní mluvčí Marie Šafářová. Zranil se jak motorkář, tak cyklisté. Se zraněními byli převezeni do šumperské nemocnice. Dechové zkoušky byly u všech negativní. Škoda na motorce byla předběžně odhadnutá na 60 tisíc korun a na kolech dohromady také na 60 tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.