Na zastávkách Chlumova v Jihlavě vznikne moderní dopravní terminál

JIHLAVA – Na Havlíčkově ulici v Jihlavě odstartovala modernizace stávajícího přestupního uzlu MHD. Kromě osvětleného bezbariérového přechodu pro chodce získá nový terminál i ostrůvek, širší chodníky a větší zastávkové přístřešky.

Nový bezbariérový přechod s ostrůvkem nahradí stávající provizorní přechod pro chodce, cestující navíc získají nové pěší spojky a moderně řešené zastávky s většími přístřešky s bočním zasklením. „Povrch zastávky směrem z centra bude kvůli bezpečnosti při brždění těžkých vozů z kopce proveden jako betonová deska, zastávka ve směru do centra bude s ohledem na vedení inženýrských sítí pouze předlážděna,“ uvedl Jan Koubek z odboru rozvoje města Jihlavy.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Zastávky Chlumova jsou spolu s těmi na Masarykově náměstí nejfrekventovanější z celé Jihlavy. Vedou zde čtyři trolejbusové a čtyři autobusové linky, ve špičce zde zastaví přes 20 spojů za hodinu v každém směru. Denně je využije k nástupu a výstupu téměř 3000 cestujících.

Rekonstrukce vyjde na 8 milionů korun a potrvá až do konce letošního roku. Vozy MHD budou po tuto dobu zastavovat na náhradních zastávkách, umístěných v obou směrech přibližně o 70 metrů níže směrem ke Kauflandu.