Řidičům se otevřela opravená silnice I/55 v Kunovicích

KUNOVICE – Přestřižením pásky se dnes slavnostně otevřel zrekonstruovaný průtah Kunovicemi. Od ranních hodin tak řidiči projíždějí centrem bez omezení a objížděk. V rámci stavby se rozšířily i chodníky a cyklostezky. Vše vyšlo na 116 milionů korun.

Cílem rekonstrukce bylo především zlepšit bezpečnost na silnici I/55, která byla podle ředitele zlínské správy ŘSD ČR, Karla Chudárka, dlouhodobě nevyhovující. „Zejména v pracovních dnech trápily řidiče v Kunovicích dlouhé kolony. Navíc šlo o úsek častých nehod. Rekonstrukce, kterou jsme realizovali ve spolupráci s městem Kunovice, byla rozdělena na dvě stavební sezóny. Práce se bohužel neobešly bez nepříjemných dopravních omezení a objízdných tras. Děkujeme obyvatelům Kunovic a okolních obcí za trpělivost,“ sdělil Chudárek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Práce na více než kilometrovém úseku probíhaly po dvě sezóny. „V loňské jsme v prostoru křižovatky se silnicí I/50 zvětšili počet řadících jízdních pruhů a zrušili přechod napříč silnicí I/55. Ten jsme přesuli k autobusovým zastávkám. Autobusové zastávky jsme přesunuli do zálivů, tak aby nezasahovaly do jízdních pruhů. Upravili jsme také rampu mimoúrovňové křižovatky v délce 28 metrů. V ulici Na Rynku jsme upravili šířku silnice I/55 a podél ní vybudovali par­kovací zálivy s dlážděným povrchem,“ přiblížil projektový manažer zhotovitelné firmy Skanska Roman Zbořil.

Letos se silničáři vrhli na napojení v křižovatkách u městského úřadu. „U hlavní světelné křižovatky došlo ke změně úhlu křížení tak aby byl umožněn bezpečný průjezd křižovatkou ze všech směrů, v křižovatce na Hluk a Míkovice došlo ke změně přednosti, dále byly provedeny přeložky inženýrských sítí, dobudovány chodníky, nové místní komunikace a napojení na stávající komunikace,“ doplnil Zbořil.