VIDEO: Motorkář ujížděl hlídce rychlostí přes 200 km/h na dálnici D1 na Vyškovsku

VYŠKOV – V úterý dopoledne prolétl rychlostí 186 kilometrů za hodinu na dálnici D1 kolem hlídkujícího policejního automobilu muž na motocyklu Suzuki. Při pronásledování rychlostí až 248 km/h havaroval.

Hlídka z dálničního oddělení v Ivanovicích na Hané zaregistrovala motocykl jedoucí rychlostí 186 kilometrů za hodinu. Motocykl dostihla a naváděla na dálniční odpočivadlo, kde by bezpečně proběhla kontrola. Pětatřicetiletý řidič motocyklu se na poslední chvíli pokusil hlídce ujet. Po krátkém pronásledování asi pochopil, že na dálnici nemá šanci a pokusil se z ní sjet. Možná i proto, že nevlastnil řidičské oprávnění, manévr nezvládl a havaroval. Policisté mu poskytli první pomoc a přivolali záchranáře. Karambol přestál bez větší újmy, po ošetření byl z nemocnice na vlastní žádost propuštěn. „Ve správním řízení muset vysvětlovat, proč se dopustil všech těchto činů: překročení nejvyšší povolené rychlosti, řízení bez řidičského oprávnění, přejetí plné nepřerušované čáry, nerespektování pokynu k zastavení, jízda na stroji bez platné technické prohlídky, chybějící povinné ručení motocyklu a nepředložení zelené karty, způsobení dopravní nehody, chybně umístěná a nečitelná registrační značka,“ vyjmenoval mluvčí policie Pavel Šváb.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.