VIDEO: Ukradl odstavený shrnovač sena ve Svatoslavi, odvezl ho na nakladači

BRNO-VENKOV – Odstavený shrnovač sena v areálu zemědělského družstva ve Svatoslavi upoutal při dřívějším obchodním jednání pozornost muže hospodařícího na pozemcích na Žďársku.

V hlavě třicátníka se zrodil plán, jak snadno přijít ke stroji v současné hodnotě kolem 50 tisíc korun. Vypůjčil si speciální čelní nakladač a v polovině června vyrazil do akce. Do areálu se dostal po poničení plotu. Shrnovač naložil na vlečku a vytvořeným otvorem v plotu se vydal na cestu zpět. Jen, co se dostal mimo areál, zjistil, že odcizená vlečka by nevydržela tak dlouhou cestu, protože měla poničené pneumatiky. Stroj uchopil nakladačem a takto nakonec úspěšně absolvoval neobvyklou noční jízdu. Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška se ale muž radoval z úspěchu jen několik dní. Při přípravě a realizaci zlodějské výpravy podcenil záběry z bezpečnostních kamer ve Svatoslavi a z instalovaného GPS sledovacího zařízení. Ty je mimo jiné dovedly k majitelům v okolí poměrně neobvyklých strojů. Pak už nebylo problémem z instalovaného GPS sledovacího zařízení zjistit pohyb stroje. „Po prvním kontaktu podezřelého s policií se odcizený stroj nečekaně objevil na původním místě. Při následujícím výslechu muž pochopil, že je zbytečné zapírat. Nyní musí počítat se stíháním za krádež,“ vysvětlil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.