VIDEO: Zásah jihomoravských hasičů v Českém Švýcarsku: vyhledávají skrytá ohniska

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Odřad celkem 44 jihomoravských hasičů stále zasahuje v Hřensku a okolí v Českém Švýcarsku u rozsáhlého lesního požáru.

Mezi hlavní úkoly 16 dobrovolných a 28 profesionálních hasičů patří především vyhledávání skrytých ohnisek a jejich hašení. V lokalitě momentálně pracuje 18 kusů techniky z Jihomoravského kraje. Zasahující se v místě pravidelně střídají. Do dnešního dne z Jihomoravského kraje vyrazily již celkem čtyři odřady. Nasazení 32 hasičů v sobotu 30. července bylo naplánováno na tři dny. Bylo však potřeba zasahovat na místě déle, proto byli vysláni další hasiči na střídání.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Od středeční 17. hodiny zasahuje v oblasti Hřenska i dronová služba jihomoravských hasičů. „Hlavním úkolem je především v nočních hodinách pomocí termokamery monitorovat území zasažené požárem a hledat případná ohniska. Ve čtvrtek v noci příslušníci s dronem monitorovali oblast Pravčické brány,“ vysvětlil mluvčí hasičů Filip Venclovský.