Bechyni ovládnou dechovky!

BECHYNĚ – Již zanedlouho ovládnou Bechyňské doteky společně s festivalem dechových hudeb celou Bechyni! Vydáte se na prohlídku kostela, za řemeslem a hudbou do zámeckého parku, nebo na náměstí za dechovkou?

Komentovaná prohlídka výstavy první dámy české keramiky Heleny Johnové v městském muzeu společnou akci odstartuje. V podvečer vám na náměstí T. G. Masaryka zahraje  slovácká dechová hudba Přespolanka z Dubňan a večer se můžete seznámit s historií kostela sv. Michala, kam vás zavede další prohlídka. Tento raně barokní kostelík nechal v 17. století postavit Jan Norbert ze Šternberka a na přilehlém starém hřbitově, kde spočinulo mnoho významných osobností města, můžete obdivovat rozsáhlý soubor litinových křížů. Druhý den rozjedou v zámeckém parku zábavu dechovky. Vystoupení Malé kapely Pavla Havlíka, Babouků, Jihočeských rodáků, Šumavské 8, Budvarky a Keramičky bude konferovat Helena Hýnová. A když už v parku budete, určitě si najdete čas i na řemeslné stánky, že? Ve znamení hudby bude i večer. To pro změnu v rámci Bechyňských doteků zahraje Druhá Vlna, Swing Band Tábor a Yellow sisters.

O závěr společné akce se třetí ten postará v klášterním kostele poutní mše svatá a v prostoru před budovou zahraje Ševětínka. IX. ročník Bechyňských doteků a XXX. ročník Bechyňského festivalu dechových hudeb začíná v Bechyni 12. srpna.