Srážka s jiným vozidlem, ale i nehoda kamionu. Na Pelhřimovsku bourali opilí řidiči

PELHŘIMOV – Nepříjemnou nehodou zakončili svou jízdu v pondělí na Pelhřimovsku dva opilí řidiči. Jeden nezvládl předjíždění, druhý vrazil do zaparkovaného kamionu. Zatímco první řidič je podezřelý z přestupku, druhý, s téměř třemi promile, čelí podezření z trestného činu.

První nehoda se stala v pondělí 8. srpna kolem šesté hodiny ráno v Pelhřimově. „Jednašedesátiletý řidič automobilu Seat jel po ulici Nádražní a při přejíždění do jiného pruhu bočně narazil do vozidla Volvo, jehož řidič jel stejným směrem. Ke zranění osob nedošlo,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Přivolaným policistům řidič nadýchal 0,92 promile alkoholu a podobně dopadla i další zkouška. Muž tak přišel na místě o řidičák a nyní je podezřelý ze závažného přestupku.

Druhá nehoda se odehrála v pondělí 8. srpna po desáté hodině dopoledne na silnici vedoucí od Humpolce na Pelhřimov. Tentokrát ji způsobil čtyřiašedesátiletý cizinec za volantem kamionu. „Po přejetí na odstavné parkoviště u obce Dehtáře narazil do zaparkovaného návěsu jízdní soupravy s nákladním automobilem Daf. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob,“ dodala mluvčí.

Tentokrát ukázala dechová zkouška řidiče 2,8 promile alkoholu, hodnoty opakovaných zkoušek byly ještě vyšší. I tomuto muži zadrželi policisté řidičský průkaz a poté jej navíc odvezli na záchytku k vystřízlivění. V tomto případě už ale nešlo o přestupek, vzhledem k výši promile čelí cizinec podezření z trestného činu. Obě nehody policie dále šetří.