Zapomenutou peněženku někdo seniorce vybral. Nepoznáváte důležitou svědkyni?

MOHELNICE – Již od konce června prošetřují mohelničtí policisté krádež hotovosti, ke které mělo dojít 24. června dopoledne v Mohelnici. Dosud se jim však nepodařilo zjistit totožnost důležité svědkyně, která odevzdala vybranou peněženku na info koutku v supermarketu. Policie tak žádá o pomoc při zjištění její totožnosti veřejnost. 

Od 30. června prošetřují mohelničtí policisté krádež hotovosti, ke které mělo dojít 24. června dopoledne v supermarketu na Družstevní ulici v Mohelnici. Jedenasedmdesátiletá seniorka po zaplacení nákupu u pokladny cestou k východu z obchodu odložila svoji peněženku na uzamykatelné boxy sloužící zákazníkům k odkládání věcí. Z boxů si vyzvedla své odložené tašky a batoh a poté šla před prodejnu vrátit na místo nákupní košík. Když si uvědomila, že zapomněla na peněženku, vrátila se zpět. Jenže zjistila, že její peněženka už na boxech není. V nedalekém infokoutku jí pak obsluha sdělila, že peněženku jako nález zde odevzdala nějaká žena s dětmi. “Bohužel v peněžence chyběla hotovost, starobní důchod, který si ten den právě vyzvedla na poště. Škodu vyčíslila na více jak 17 tisíc korun. S oznámením se na policii ale obrátila až o několik dní později,” uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policistům se dosud nepodařilo zjistit totožnost ženy, která nalezenou peněženku odevzdala na informacích. A protože je důležitým svědkem, který by jim mohl pomoci v řádném objasnění události, obracejí se nyní se žádostí o pomoc na veřejnost. S informacemi k totožnosti ženy na fotografii je možné se obrátit na jakoukoli policejní služebnu případně na bezplatnou linku 158.