Kamion měl povolení na zvýšenou hmotnost. Za překročení teď hrozí dopravci půlmilionová pokuta

KRAJ VYSOČINA – Řidič kamionu se dřevem, kterého v úterý 9. srpna kontrolovali na silnici u Brodu policisté, měl povolenu vyšší hmotnost nákladu. Kontrolní vážení ale ukázalo výrazné přetížení. Kromě hrozby vysoké pokuty dopravce o speciální povolení nyní pravděpodobně přijde.

Český kamion převážející dřevní kulatinu zastavili policisté na kontrolním stanovišti letiště na okraji Havlíčkova Brodu. Řidič policistům předložil doklad zvláštního užívání vydaný Ministerstvem dopravy, kterým byla povolena celková hmotnost soupravy na 52 tun.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Následné nízkorychlostní vážení ukázalo nesrovnalosti. „Policisté zjistili, že povolená hmotnost jízdní soupravy byla překročena o 2 914 kg. Zároveň zjistili také překročení povolené hmotnosti tažného vozidla o 3 456 kg,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

O překročení hmotnosti dané povolením byl informován dopravce. „Protiprávní jednání ze strany právnické osoby za porušení podmínek vydaných v povolení zvláštního užívání oznámíme do správního řízení, kde může hrozit pokuta až do výše 500 000 korun a silniční správní úřad rozhodne o odnětí povolení,“ dodala mluvčí.