Cizinec jel opilý a ještě s falešným řidičákem

HRADECKO – Třiačtyřicetiletý řidič jen tak nezapomene na polovinu června tohoto roku, na Gočárově okruhu v Hradci Králové ho zastavili policisté ke kontrole. Za volantem osobního auta seděl s téměř 0,6 promile a ještě padělaným řidičským oprávněním.

Jak nyní sdělili policisté, muži byla ihned na místě zakázána další jízda, zadržen řidičák, a navíc musel zaplatit 25tisícovou kauci. Přestupek byl poté předán k dořešení správnímu orgánu.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Úředník magistrátu pojal podezření o pravosti průkazu, což následně přivolaná hlídka cizinecké policie prověřila a zjistila, že doklad je celkovým padělkem. Třiačtyřicetiletý cizinec, který na našem území pobýval na základě schengenského víza vydaného Polskou republikou, byl poté obviněn z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, za což mu hrozilo až tříleté vězení,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Soudní řízení s provinilcem již proběhlo a z něj si odnesl podmíněný tříměsíční trest odnětí svobody se zkušební dobou jednoho roku.