Dvě dopravní nehody blokovaly ranní provoz na dálnici D1

BRNO, VYŠKOV – Ve středu ráno se staly na dálnici dvě vážné nehody, které blokovaly provoz. Nejdříve  na 216,5. kilometru nedaleko Rousínova bouralo osobní auto. O něco později došlo na 197. kilometru dálnice D1 ve směru na Ostravu poblíž brněnských Ivanovic ke střetu nákladního a osobního auta. Řidiče museli z osobního auta vyprostit hasiči.

Ve středu před sedmou hodinou ráno se stala nehoda na 216,5. kilometru ve směru na Vyškov nedaleko Rousínova. V osobním autě značky Kia tam šestadvacetiletá žena narazila do svodidel. Sanitka ji odvezla s lehčím zraněním do vyškovské nemocnice. „Havárie auta se obešla na dálnici bez větších komplikací,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dvacet minut po sedmé hodině ráno se srazilo na 197. kilometru D1 ve směru na Vyškov poblíž Brněnských Ivanovic nákladní auto s osobním. Řidiče museli ze zdemolovaného osobního auta vyprostit hasiči. „Muž utrpěl středně těžká až těžká zranění. Byl při vědomí. Záchranáři ho převezli na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí záchranářů Barbora Truksová Zuchová. Podle prvotních informací zřejmě nákladní auto vytlačilo osobní auto při připojování do pruhu. Místo nehody bylo průjezdné jedním pruhem.