Dvě nové kamery v Otrokovicích pomůžou s dodržováním pravidel

OTROKOVICE – V Otrokovicích městským strážníkům pomáhají dvě nové kamery. Jedna je umístěna v Mánesově ulici a hlídá dodržování zákazu vjezdu všech motorových vozidel, druhá přibyla na Štěrkovišti u sběrného dvora, kde často právnické osoby vyhazovaly mimo otvírací dobu a bez smlouvy odpad.

Část ulice Mánesova je z důvodu větší koncentrace chodců neprůjezdná pro motorová vozidla. To však řidiči často nerespektují, jsou hrubí na pěší a strážníci zde museli zasahovat i několikrát denně. „Pořízení kamery bylo logickým krokem pro zajištění bezpečnosti chodců v těchto místech, které je tak pod stálým dohledem dozorčího a strážníci v terénu se mohou věnovat i jiným lokalitám,“ řekla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Druhá kamera je namířena na sběrný dvůr, do kterého občané vozili odpad mimo otvírací dobu, zejména však právnické osoby zde vyvážely odpad z podnikání. Ten patří na skládku, tam by ale za něj musely platit. „Kamera je prioritně namířená na sběrný dvůr. Pokud zde dozorčí vidí pohyb mimo otvírací dobu, okamžitě na místo posílá hlídku, která situaci dále řeší. Záznam pak lze požít jako důkazní prostředek při správním řízení. Kamera může být využita také pro dohled nad veřejným pořádkem,“ přiblížil Karel Koňařík, zástupce ředitele městské policie.