Neznámý pachatel poškodil osm náhrobků na židovském hřbitově

JINDŘICHOHRADECKO – Policisté z Dačic pátrají po neznámém pachateli, který v dosud neznámé době poškodil osm náhrobních kamenů na židovském hřbitově. Způsobil škodu ve výši sto dvacet tisíc korun. Policisté žádají případné svědky o informace, které by vedly k dopadení pachatele.   

Jak informovala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová, k činu došlo v blíže nezjištěné době od 15. září 2021 do 6. července 2022 na volně přístupném židovském hřbitově v Markvarci. „Zde poškodil celkem osm náhrobních kamenů. Neznámý pachatel za použití síly povalil na zem horní část náhrobních kamenů, které tímto odtrhnul od pevného kamenného podstavce. K poškození či rozlomení povalených horních částí náhrobních kamenů nedošlo,“ popsala Bílková Millerová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Svým jednáním způsobil neznámý vandal židovské obci škodu ve výši nejméně 120 000 korun. „Pokud jste viděli pachatele při činu nebo znáte jeho totožnost, sdělte své poznatky dačickým policistům cestou tísňové linky policie 158,“ žádá policejní mluvčí.