O sdílení jízdních kol je stále větší zájem

TRUTNOVSKO – Po třech měsících zkušebního provozu radní vyhodnotili situaci ohledně sdílených jízdních kol. Rozhodli se tři nová stanoviště přidat a jedno naopak pro úplný nezájem zrušit.

Ve Dvoře Králové nad Labem mohou občané od jara využívat službu sdílených jízdních kol a díky nim se rychle a především ekologicky pohybovat po městě. Slouží jim k tomu celkem osmnáct stanovišť, tři nová přibyla, místo ve Zboží bylo naopak pro nezájem zrušeno. Nově si mohou místní zapůjčit kolo na Denisově náměstí, v Raisově ulici a v Žirči. Celkem jim je k dispozici padesát kol a díky podpoře města mají cyklisti prvních patnáct minut zdarma. „Ke 3. srpnu bylo do systému registrováno celkem 1 293 uživatelů, kteří od května realizovali 5 395 individuálních výpůjček, což odpovídá průměrným 59,3 výpůjčkám denně. Není úplným překvapením, že uživatelé nejčastěji využívají kola ke krátkodobým výpůjčkám zdarma do 15 minut, a to v 91,8 procentech případů,“ dodává za město Jan Skalický.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.