Zlín pomůže svým občanům s narůstající drahotou

ZLÍN – Město má připraveno pro své obyvatele potravinové balíčky, které jim pomůžou s narůstajícími cenami jídla. Samoživitelé se také můžou obrátit na ředitele škol, které jsou zapojeny do projektu Obědy pro děti.

Strážníci se v poslední době setkávají se situací, kdy lidé nemají peníze ani na základní potraviny, a proto je ukradnou. „Přemýšleli jsme, jak těmto lidem v jejich nelehké situaci pomoci. Aktuálně je možné v případě hmotné nouze kontaktovat Odbor sociálních věcí Magistrátu města Zlína, který má možnost bezprostředně pomoci formou balíčků s trvanlivými potravinami,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zlín zvažuje i zřízení městské potravinové banky a vyzývá řetězce, aby se do projektu zapojily. Další možností pomoci je projekt Obědy pro děti, který financuje nejmenším teplé jídlo ve škole. Podle ředitele městské policie je krádež až ta poslední možnost, jejím vykonáním se totiž roztočí spirála. Pokud člověk sebere v obchodě jídlo a je chycen, hrozí mu pokuta, na kterou ale samozřejmě nemá a při opakovaných krádežích může skončit až za mřížemi.