Do Zlína přijedou nejlepší hudební soubory, poté se zde projedou trucky

ZLÍN – Ve dnech 20. – 21. srpna bude Zlín hostit dvě mimořádné mezinárodní akce, které se po domluvě spojily v jednu. Těšit se tak můžete na ukázku hudebních souborů FEDO a Truck Sraz Zlín.

Při plánování jednotlivých akcí za přispění Magistrátu města Zlína došlo k sjednocení programu, proto na průvod mezinárodních dechových orchestrů na Třídě Tomáše Bati bezprostředně naváže přehlídka více než stovky nejkrásnějších tahačů z celé Evropy.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mimo klasickou dechovou hudbu, prezentovanou řadou orchestrů, vystoupí letos Stará císařská garda z roku 1806 s trubači a bubeníky, která přijede z francouzského Pontarlier. Zajímavý repertoár slibují i kapely z Polska, Chorvatska a kapela moderní dechové hudby ze Slovenska. Samozřejmě vystoupí i zlínské orchestry Velký dechový orchestr (VDO) Zlín a Sdružení dechového orchestru mladých (SDOM) Zlín a další tuzemské orchestry. Pokud jde o folklorní část tak mimo českých souborů přijaly pozvání i soubory ze zahraničí. Zlíňané se mohou těšit na soubory ze Slovenska, Bulharska i dalekého Mexika. Vedení města srdečně zve všechny občany na tuto jedinečnou akci.